Erfarenheter

Blindtarmsärr från tonåren

M hade haft besvär med höger höft många år och kunde inte göra utfall utan att tappa balansen. Hon hade ingen aning om att det kunde bero på blindtarmsärret. Direkt efter första behandlingen, som tog ca 5 minuter, kunde hon göra utfall utan problem. Senare på dagen upptäckte hon att hon även hade återfått känsel i sina tår.

Behandlad av Monika Lindblom, MSTR®-instruktör

Tre ärr på magen

Ett snitt efter titthålskirurgi för operation av blindtarmen. 
Ett akut kejsarsnitt. 
Ett planerat kejsarsnitt.
Ärren hindrade henne från att göra bakåtböjning i ryggen.
Efter behandling ökade rörligheten betydligt. 

Behandlad av Helen Jeppson på Ystads Kiropraktorklinik

Ärr mellan läpp och näsa

De här bilderna visar tydligt hur MSTR®-behandlingen leder till att ärren blir mindre synliga och att de inte drar lika mycket i vävnaden runt omkring.

Behandlad av Alastair McLoughlin, grundaren av MSTR®

Ärr på handled

När L var fyra år gammal, år 1999, ramlade och tog emot med handen på ett fönster, handen gick igenom fönstret och hon skar sig illa. 2021 hade hon fortfarande ingen känsel i ärret. Hon besvärades också av stickningar och domningar i fingrarna. Rörligheten var begränsad, vilket gjorde det svårt att styrketräna.
Efter 4 behandlingar, á 7 minuter, har hon bättre känsel, full rörlighet och endast svaga stickningar och domningar kvar i några fingrar. Nu tränar hon styrketräning var/varannan dag och är superlycklig över det.

Behandlad av Nicci Vinelöv, MSTR®-terapeut i Klippan

Muskelbristning i överarm

2 år efter skadan hade H fortfarande ont. Rörligheten var också begränsad, vilket försvårade hennes jobb som yogainstruktör.
H hade fått både osteopatisk behandling och bowenterapi, men det hade inte hjälpt. Orsaken till det var att det fanns ärrvävnad vid skadestället, samt fibrös vävnad i större delen av deltoideusmuskeln. Efter 4 MSTR®-behandlingar hade H återfått sin rörlighet.

Behandlad av Monika Lindblom, MSTR®-instruktör

Injunket ärr på halsen

Ibland kan ärr dra med sig vävnaden inåt i kroppen och skapa hålor.
När vävnaden blir mer elastisk efter MSTR®-behandlingen kan dessa hålor bli mycket mindre. 
 
Behandlad av Alastair McLoughlin, grundaren av MSTR®

Kims berättelse

”Jag ångrar inte en sekund att jag vände mig till Monika för att få mitt ärr behandlat. Ärret är efter att jag förlöstes med kejsarsnitt i augusti 2021, i oktober 2021 gick jag på min första behandling. Innan jag fick ärret behandlat kände jag mig låst i kroppen, ärret spände och drog mig framåt, neråt. Magen var konstigt svullen och jag hade problem med att tömma tarmen. Jag kände även att ärret på något sätt påverkade mitt psyke. Jag kände mig nedstämd och ledsen, samtidigt som jag var mycket trött och orkeslös. Vid några tillfällen hade jag även haft fruktansvärt ont både i ärret och i magen, jag kunde knappt gå eller ens vrida överkroppen.

Givetvis är det inte konstigt att det tar tid att återhämta sig efter graviditet och förlossning, speciellt om förlossningen inneburit en stor bukoperation, och människor i min omgivning menade att jag skulle ha tålamod, vänta ut tiden, låta ärret läka ordentligt och inte förvänta mig att jag skulle vara rörlig eller kunna motionera på länge. Men jag kände dels att känslorna både psykiskt och fysiskt var djupare än att ärret behövde tid, och att jag inte kunde acceptera att "slösa" hela min mammaledighet på att vara så begränsad.

Lyckligt nog så fick jag veta att Monika tillhandahåller denna behandling och jag kontaktade henne omedelbart och ca 10 veckor efter kejsarsnittet var jag på första behandlingen. Första gången, halvvägs in i behandlingen, ber Monika mig att känna över ärret och tårarna kom direkt. Det kändes som jag, jag kände min mage och jag vågade känna på ärret, vilket jag inte vågat göra innan. Och det var en underbar känsla att ha känsel i magen igen. Redan efter första behandlingen kunde jag sätta mig rakt ner på huk och knyta skorna. Jag flög ut från hennes mottagning med huvudet uppe i molnen. Allt hade lättat, jag kände mig fri och lycklig igen. Jag fick 2 behandlingar till och nu känner jag inte av ärret mer än de få tillfällen som min dotter sparkar mig där under amning, haha. Jag tränar, promenerar, bär bebis, lyfter barnvagn, svullnaden i magen är borta och problemen med tarmen likaså. Livet har verkligen fått tillbaka gnistan.”
Kim Rolfsson

Monikas kommentar:
Kim var i stort sett helt besvärsfri redan efter en behandling. Hon fick 2 till ändå, eftersom jag ville lösa upp ärret djupare ner också. Efter 2 behandlingar kunde hon även sitta skräddare igen, samt göra plankan (styrketräning för bålen).

Follow Us

Sök